RÉÉFLEX HALL OF RESIDENCE

Rééflex, Villeneuve d'Ascq

Typology Residential

Location Villeneuve d'Ascq (59)

Year of delivery 2014

Architect Boyeldieu & Dehaene

Rabot Dutilleul Construction

RÉÉFLEX HALL OF RESIDENCE

Construction of an international hall of residence and hotel that meets the need for short- and medium-length stay accommodation for students and researchers. Made up of four separate buildings, the residence is compliant with the PACTE policy of the University of Lille (Thinking, Acting and Building for the Energy Transition) with a Zero Carbon objective.

 

 

 

Pictures ©Xavier Mouton

Rééflex, Villeneuve d'Ascq Rééflex, Villeneuve d'Ascq

Key features

  • 4,500 sq. m. of usable floor space
  • High energy efficiency
  • Nominated for the 2015 Green Building Solutions Awards
Back to all projects

View similar projects

Rabot Dutilleul Construction

Construction is at the heart of the Group’s time-honoured know-how. We help our public and private customers to meet their challenges by our high value-added engineering, constant innovation, taking sustainable development into account beyond the limits of regulatory compliance and our ability successfully to deliver package deals as general contractor or design-and-build operator.
This know-how is expressed in new build and refurbishment projects.

Find out more